Zwarte vrijdag

Het zal wel aan mij liggen, maar ik kan er toch niets van begrijpen. Wat een drama om een beetje korting. Black friday, hoe gek wil je het krijgen. Alhoewel het af en toe best leuke plaatjes opleverd.

zwarte vrijdag

En om in de stemming te blijven.

zwarte vrijdag 3

En eentje uit de oude doos om het af te leren.

zwarte vrijdag 2

Fijne zwarte vrijdag!

Thanksgiving!

Donderdag 24 November, de vierde donderdag van deze maand, thanksgiving dus! Maar laten we eerlijk zijn, we zijn geen Amerikanen. Voor ons dus geen kalkoen en morgen geen idiote ‘Black Friday’.

Toch zijn er genoeg dingen om dankbaar voor te zijn vandaag! Zo is het de verjaardag van grote helden van weleer! De betere versie van Sjors en Sjimmie: Bruce en Jimi!

bruce lee d

jimi (1)

En laten we de man die eerder van huis ging als hij een wedstrijd in het westen moest spelen. Simpelweg omdat hij dan nog even vogels kon schieten op de afsluitdijk! Held Abe!

abe

En vergeet de temperatuur niet te meten, Celcius is jarig!

celcius

Feesten als Mongolen

Vandaag gaan we los, als beesten, als wilden! We kunnen feesten als bezetenen, niets is te gek want vandaag mag alles! Het is onafhankelijkheidsdag van de Mongolen!

De trotste natie ooit gesticht door de grote Genghis Khan laat er vandaag geen gras over groeien!

Dus of je nu een bierliefhebber bent

Chinggis Beer

Of liever naar de klote gaat van de wodka

mongolen wodka

Laat de mooiste mongool maar lekker tappen

miss mongolie tap

 

Kusjes!

miss mongolie 2

De dag die niet gevierd mag worden

E5gWk

Soms heb je van die dagen, die maar beter snel afgelopen kunnen zijn. 24 November is er één van. Jules Deelder jarig, maar het gaat me ook te ver om daar op te drinken.. En om nou het overlijden van Freddie Mercury een feest te noemen..

Laten we deze dag maar gewoon vieren vanwege de geneugtes van het leven. Bier en Tieten. Onze wijlen Freddy hield er immers ook van, het bier dan (lag vast aan de naam).

Freddie HeinekenEn wie houden we ook voor de gek? Freddy hield natuurlijk als geen ander ook van tieten..

freddie tiet

stofzuigen

En vooruit dan maar, speciaal voor vanavond. Een tip van Loesje, die bestaat vandaag immers ook 31 jaar.

Nachtkompas bier

 

ありがとう

23 November, zoals elk jaar op deze dag: Kinrô kansha no hi! De dankdag voor de arbeid. Op deze mooie dag zijn we dankbaar voor al het werk dat is verricht en de resultaten die zijn bereikt. Daar staan wij natuurlijk helemaal achter, wantgeen resultaat, geen feest!

きんろ1

Ook hebben we een jarige in ons midden. Altijd in voor een knallend feestje, onze revolverheld: Billy the Kid!

Billy the KidBlaas maar op die kaarsjes!

21 jaar na JFK

Soms is het belangrijk om stil te staan bij schokkende gebeurtenissen uit het verleden, zoals de moord op John F. Kennedy op 22 november 1963. Maar belangrijker is het om naar de mooie dingen in het leven te kijken!

Scarlett Johansson

De moord op JFK is vandaag alweer 51 jaar geleden, Hoewel op deze dag 30 jaar terug een klein wonder plaats vond. Scarlett Johansson werd namelijk geboren in New York!

Meer redenen om deze dag te vieren zijn er niet nodig lijkt mij.

scarlett johansson kiss

Werelddag van de man!

Was het gister zogenaamd werelddag van de man, daar kloptte natuurlijk niets van! Vandaag is het pas werelddag van DE MAN:

Freddy Heineken!

heineken

Op deze mooie 4 November in 1923 zag deze wereldverbeteraar het licht, de wereld zou nooit meer hetzelfde zijn! Heineken bier bestond al, maar Freddy heeft er voor gezorgd dat de hele wereld kan genieten van dit heerlijke goud. Daarnaast is het voor ons natuurlijk waar dan ook ter wereld een stukje huis dat we vinden!

Grappig detail op deze dag is wel dat op de 50ste verjaardag van onze Freddy, 4 November 1973, we te maken hadden met de eerste autovrije zondag. Hoewel ze het in die tijd niet zo krap namen, hoefde niemand zich zorgen te maken over het dronken naar huis rijden! Daar werd vast een extra ‘Freddy’ op gedronken!

heineken love

Proost Freddy! Bedankt!