Honger..

snickers diva

Honger doet rare dingen met een mens, zoals we weten uit de fijne reclame. Deze site heet niet voor niets watvierenwevandaag, en niet welke reden hebben we om te zeiken vandaag. Ik wil dus eindigen met een positieve noot.

Mr. T. heeft altijd gelijk. Laat ik maar snel wat voedsel tot mij nemen. Het is zaterdag, het is weekend, tijd voor mijn favoriet! Broodje kaas! Wel in vloeibare vorm! Want een biertje is in caloriën gelijk aan een broodje kaas! Daar zijn zelfs wetenschappelijke bronnen voor aan te rijken:

http://www.kennisinstituutbier.nl

Op naar het bierparadijs!bier paradijs

Beer Paradise (20)

Beer Paradise (21)

 En alle zorgen smelten als sneeuw voor de zon!

beer-drinking-late-day-sun-afternoon bier zomer

31 januari: Storm op komst!

fat run

Hoewel obesitas in de jaren ’80 nog geen toenemend probleem was, nam het aantal gevallen sinds 1990 eigenlijk pas echt toe. En is in korte tijd zelfs verdubbeld. Nu wil ik natuurlijk Mcdonalds niet de schuld geven, maar fastfood over het algemeen is nou niet bepaald gezond. Oke, te veel bier ook niet, maar mensen kunnen zich op een bepaalde gekke manier niet beheersen als het om ongezonde dingen gaat.

Ik moet toegeven, ik stond zelf ook te juichen wanneer we naar de Mcdonalds  gingen in de jaren ’90. Dus mag ik eigenlijk niet oordelen over de stormloop van 31 januari in Moskou, toen daar de eerste Mac werd geopend.

mcdonalds moskou

Ze lijken wel gek met zijn allen.. Maar zijn we tegenwoordig zoveel beter?

rij apple store

Gelukkig genoot Pjotr er wel van!
genietende rus

Hoe dan ook, ik dwaal af. De Russische stormloop van 1990, we kunnen er van vinden wat we willen. Het is best begrijpelijk. Ik ben gewoon niet zo’n liefhebber van Mcdonalds. Waarschijnlijk omdat ze hier in Nederland geen bier verkopen bij de happy meals..

bier mcdonalds

Die Duitsers toch weer, volk naar mij hart!

Maar over storm gesproken. 31 januari 1953, het KNMI bestond vierde die dag haar 99 verjaardag. En twee oplettende meteorlogen voorzagen een ramp. Een zware strom op komst! Ze deden op die zaterdagavond nog verwoede pogingen om de mensen te waarschuwen. De bewindvoerders bij de radio besloten echter door te gaan met de gehele nacht het Wilhelmus te draaien omdat nachtuitzendingen uit den boze waren. Ze dachten waarschijnlijk aan een jaren ’50 prank van twee dronken meteorlogen die het 99ste verjaardagsfeestje iets te fanatiek hadden gevierd.

storm op komst

De mannen hadden echter gelijk. Dit met alle gevolgen van dien. Maar dat is voor 1 februari.

Dat benadrukt maar weer hoe belangrijk het is dat iedereen te bereiken is in tijden van rampspoed. Was een gekkie als Tarik Z. maar in die tijd een keer het journaal binnen gedrongen met zijn supersoaker. Nu gaat de politiek er eindelijk voor zorgen dat Nederland 1 altijd zal worden uitgezonden vanuit een beveiligde bunker.. Ja daar gaan we levens mee redden!

tarik supersoaker

Waar een knul met een waterpistool al niet goed voor is!

supersoaker nat

Ik schakel in ieder geval gelijk over naar Nederland 1 als ik deze crimineel tegen kom. En wilders maar huilen dat Tarik niet met een IS vlag zwaaide.

Ja inderdaad ik ben heerlijk cynisch vandaag. Nog maar even de Mac ervan langs geven, dan zit het er voor mij weer op.

aOq3ng6_700b

mac prinses

30 januari: Dood is dood

He who doesn’t fear death dies only once.

Giovanni Falcone

Het zijn wijze woorden en doen beseffen dat je het leven ten volste moet leven. Leef elke dag alsof het je laatste kan zijn! De belangrijkste houding die je aan kan nemen is de volgende: Ik ben niet bang om te sterven, ik ben bang om niet geleefd te hebben!

Het leven is een geschenk en dood is dood. Einde. punt. uit.

dood bier

Kijk maar naar dit arme biertje, die heeft zijn glorie verloren. Niemand zal daar nog met groots genot van drinken, zijn kans is verkeken. Ik wil hiervoor het biertje niet de schuld geven, hier zijn anderen schuldig aan, moord zeg ik je.

Maar toch het biertje is dood en niets helpt meer. Er zijn mensen die hem nog even leven in willen schudden, maar ik zeg het je, die mensen zijn dwazen.

En toch, ergens zijn ze niet uniek. Er worden vaker rare capriolen uitgehaald met de doden..

Oliver_CromwellNeem bijvoorbeeld deze fijne vent uit Engeland. Oliver Cromwell. Ooit wist hij de grote gemene koning Karel de eerste van zijn troon te stoten en zichzelf tot staatshoofd te knonen in 1949. Veel vrienden maakte hij echter niet. Het parlement verloor het vertrouwen, maar hij ging verder als dictator. Hij veroverde gebieden en maakte zo nog meer vijanden. Het zou hem uiteindelijk zijn kop kosten.

Op 30 januari 1661 werd hij namelijk gemarteld en onthoofd. Waarna zijn hoofd bij de Westminster Abbey op een paal belandde. Het lot wat meer mensen trof in die tijd. Oliver was alleen al twee jaar terug gestorven..

Karel de tweede had echter pas na twee jaar de macht weer over genomen en kon nu eindelijk zijn vader wreken. Dood is dood gold dus ook niet voor hem.

Ik wil verder niet als te diep gaan. Maar het is weekend, dus tijd om nog meer van het leven te genieten! Het leven is mooi!

Ik weet waar ik vanavond ga zitten!

the oliver

29 januari: Lines on Ale

Fill with mingled cream and amber,
I will drain that glass again.
Such hilarious visions clamber
Through the chamber of my brain.
Quaintest thoughts, queerest fancies
Come to life and fade away.
What care I how time advances;
I am drinking ale today.

Edgar_Allan_Poe

Een kleine ode aan de grote Edgar Allan Poe, de legendarische Amerikaanse dichter en schrijver! Wat op zijn beer weer een kleine ode is aan het bier. Het heerlijke goedje waar wij allemaal geen genoeg van kunnen krijgen. Het is vandaag immers gedichtendag in Nederland en Vlaanderen het poëziefeest dat plaats vind op elke laatste donderdag van januari! Hoera!

Helaas was er in 1979 nog geen gedichtendag en was in dat jaar de29e januari een troosteloze maandag. Reden voor de 16 jarige Brenda Ann Spencer om, naar eigen zeggen, ‘wat leven in de brouwerij te brengen’. Ze hield immers toch niet van maandagen…

brendaannspencer

Ze zal spijt hebben van haar daden, ze zit immers nog steeds opgesloten in de gevangenis. Pak em beet al zo’n 36 jaar. Dat zijn snel uitgerekend een stuk of 1836 troosteloze maandagen in de gevangenis. Daar had ze vast niet over na gedacht. De maandag buiten de muren van de gevangenis waren vast een stuk prettiger. Zelf is ze er in ieder geval niet op vooruit gegaan.

brenda3

Toch verplicht de eerlijkheid mij te zeggen dat ik toch wel gecharmeerd ben van de opvatting: ‘wat leven in de brouwerij brengen’. Hoewel ik het toch op een iets andere manier zou aanpakken. Ik zeg knallen met de held waarmee we begonnen!

Edgar Allen Poe!

En zoals hij het zelf zo mooi omschreef:

What care I, how time advances. I’m drinking Ale today!

Edgar-Allen-poe4

28 januari: Zo’n dag

Het is weer zo’n dag. Zo’n dag waar we beter naar vandaag kunnen kijken dan naar het verleden. Oke het is de verjaardag van tante Leen, dus bij deze:

Ook werd de eerste steen van de Eiffeltoren gelegd:

20701_700b

Wat uiteindelijk zo leiden tot deze creatieve torenbrug:

eiffel

Hoewel ik de originele towerbridge altijd meer heb gewaardeerd:

Oke, het is niveau is laag vandaag. Ik zou zeggen laten we er vandaag het beste van maken! De dag duurt nog lang, alles is mogelijk vandaag. Als we het nu heel goed aanpakken kan er volgend jaar worden terug gekeken op die legendarische 28e januari van 2015!

best day

Om het lekker gay af te sluiten!

27 januari: De koning!

Er zijn in de geschiedenis van de elfstedentocht maar twee helden die het voor elkaar kregen om de tocht twee maal te winnen. Evert van Benthem en deze fijne koning op de foto!

Coen de Koning

En of hij een koning is hoeven we niet in twijfel te trekken, de beste man heet zelfs de Koning, Coen de Koning! Hij won de tocht in 1912 en in 1917. En zijn tweede overwinning was op de mooie 27ste januari!

Coen was een fanatiek sportman, hij rookt niet en drinkt geen druppel alcohol. Elke dag traint hij zowel ’s ochtends als ’s avonds bijna een uur. “Het geheim was simpel,” zegt hij huilend tijdens ’n radio-interview voor de VARA in 1954. “Niet vergeten: ik was thuis stukadoor. Moest werken van ’s ochtends vijf tot ’s avonds zeven en Ik moest trainen voor de schaats.”

coen

Je moet er wat voor laten maar dan heb je ook wat. Voor u allen heeft hij ook een boodschap: “Doe wat je meester zegt! Offer je er geheel voor op. Als de meester zegt dat je om tien uur naar bed moet, doe je dat niet om kwart over tien. Zo is het.”

Luister vandaag dan maar naar de andere meester. Ik zeg namelijk neem een biertje! Een elfstedentocht krijgen we toch niet meer, dus daar hoeven we het niet voor te laten!

4335942037_5f8b4e2247

Kusjes!

26 januari: Autralia day!

Hoewel het hier nog steeds wachten is op een beetje winter, ben ik er eigenlijk nog steeds niet uit of dat nou jammer is of niet. De kou is eigenlijk alleen positief als je buiten bier gaat drinken. Het wordt dan immers niet koud.. Maar is dat zo positief? Geef mij maar de Australische wintermaanden!

Summer-Christmas

En vandaag is het helemaal goed om in Australië te vertoeven, het is namelijk Australia Day! De dag waarop men viert dat in 1788 de eerste ontdekkingsreizigers voet aan wal zette op dit avonturierlijke continent. En feestjes vieren ze graag, de Aussies. En een dag vrij daar zegt niemand nee tegen! Wat ik nou het allermooiste vind aan Australia Day is dat dit altijd een vrije dag is. En valt Australia Day op de toch als ´vrije´ zondag? Dan vieren we het toch gewoon op maandag? Helemaal mijn volk!

australie

Daarnaast is Australië sowieso helemaal mijn eiland, neem nou bijvoorbeeld bovenstaande foto. Australië kennende staan op bovenstaande foto. naast een prachtig stukje natuur, pak em beet 1275 dodelijke beesten. Want op dat gekke continent is zo’n beetje alles dodelijk!

En naast dodleijk is natuurlijk ook alles op zijn kop!

australie2 australie3

Gekke Aussies.. En dan wordt vanavond, nu dus ongeveer  (de mooie dag is daar natuurlijk alweer bijna voorbij) de Australiër van het jaar gekozen! Het kan mijn verder gestolen worden. Want er is toch maar één Australiën die er toe doet, Crocodile Dundee!

crocodile dundee

25 januari: Ajax – Feyenoord

amstel-ajax-feyenoord

Vandaag, de mooie 25 januari 2015, is het weer zover. Het mooiste sportduel van de Nederlanden: De klassieker! Ajax – Feyenoord staan weer tegenover elkaar en dat betekent altijd sensatie! Ookal is het zonder publiek van de bezoekende ploeg toch een stuk minder spectaculair..

Klassieker+578

Voor de 59e keer staan de teams tegenover elkaar in Amsterdam. 32 keer wisten de Amsterdammers te winnen en 11 keer namen de Rotterdammers 3 punten mee naar huis. Daarnaast waren er een stuk meer thuisgoals, 136 tegenover 66 Rotterdamse doelpunten.

ajax goal

De laatste keer dat Feyenoord won is alweer een tijdje graven, dat was namelijk in 2005, door goals van de befaamde K2. Daarna viel het de Rotterdammers vaak niet mee in de hoofdstad. In 2011 snoepte ze nog een puntje af, maar daar houdt het mee op.

Ik heb er zin in! Op naar een mooie pot voetbal!

Dat-de-beste-moge-winnen

24 januari: Shoichi

shoichi

Hoi, ik ben Shoichi, Shoichi Yokoi. Ookal keerde ik 43 jaar geleden met grote schaamte terug naar mijn geboorteland Japan. Ik werd ontvangen als een grote held. En ben dat nog steeds.

shoichi yokoi

28 jaar heb ik op het eiland Guam gezeten en mezelf schuilgehouden. De oorlog was al bijna al die jaren afgelopen, maar ik weigerde mezelf over te geven aan de Amerikanen. Japanse soldaten dienen liever te sterven dan zich over te geven. Daarom sprak ik vandaag, 43 jaar terug, deze woorden: “It is with much embarrassment, but I have returned” Alleen dan in het Japans natuurlijk.

23 januari: Floris

floris bierOke, het gaat me te ver om bier met een fruitsmaakje aan te gaan prijzen vandaag. Bier met een smaakje is immers één van de grootste schandes in deze wereld. Drink dan limonade, of in dit geval, vruchtensap..

Maar het gaat om de naam. De naam van dit schandelijke bier geeft het nog een beetje krediet. Het zorgt ervoor dat het überhaubt vermeld wordt hier. Floris.

floris

Nu hoop ik van harte dat iedereen bij Floris gelijk denk aan deze nobele ridder. Gehuld in groene panty. Ridder Floris! De held van onze generatie!

Nu heeft vandaag niet veel met ridder Floris te maken, maar toen ik las dat Rutger Hauer vandaag jarig is, moest ik gelijk aan hem denken! Ridder Floris met zijn vrolijke kornuit Sindala, met sik.

floris sindala

Wat willen we nog meer op zo’n heerlijke vrijdag? Beetje nostalgie om het weekend in te luiden! Geniet!