31 maart: De bijna grappen

Het is vandaag 31 Maart, alles wat vandaag gebeurt is bijna een grap. Alleen net een dag te vroeg. Daardoor is het eigenlijk een dag van net niets. Het doet me denken aan de “anti-joke chicken“.

net niet grappen kip

Dat hoeft ons er natuurlijk verder niet van te weerhouden om te genieten vandaag. Soms mislukken grappen, zijn ze misplaatst of simpelweg gewoon niet grappig. Dan weten we altijd dat we morgen nog hebben. Een nieuwe kans!

Zo is het wel vaker, hoe goed de intenties ook zijn, het lijkt allemaal even niet mee te zitten. Hoewel elke dag een feest is, is dit een niet te vermijden feit. Geen geluk zonder ongeluk, geen lach zonder traan, blabla dat gelul.

Sommigen worden wild, sommigen depressief. Anderen hebben er gewoon schijt aan, die weten dat het leven zo in elkaar steekt. Zij kijken alvast vooruit en weten dat goede dingen er weer aankomen.

diepgaande butters

Butters kon het niet beter zeggen. Maar ook mijn vriend Mike Skinner doet een positieve duit in het zakje. Met mijn excuses voor het onmogelijke lettertype..

Het is allemaal zo simpel, maar toch zo overtuigend. Ik heb Mike Skinner altijd een zwaar onder gewaardeerd filosoof gevonden. De man van de straat die pure wijsheid predikt.

This is you zone, it’s like blackjack
He might get the ace or the top one
So organise your two’s and three’s into a run then you’ll have fucked him son
And for that you’ll be the better one
One last thing before you go though
When you feel better tommorow you’ll be a hero
But never forget today. you could be back here
Things can stray

Pure poëzie.

Maar Skinner heeft meer. Wellicht ook bekend, the escapist.

In de negatieve dagen, waarin alles lijkt tegen te zitten is het heerlijk om weg te dromen. Ik ken geen angst voor de dingen om me heen, want ik ben hier helemaal niet.

Je trekt je terug en in je hoofd zit je op een fijn tropisch eiland. Ver weg van alles wat je hier dwars zit. Ookal is het een vlucht, het is de perfecte remedie. Daarom sluit ik vandaag af met een paar prachtige eiland plaatjes, om lekker bij weg te dromen.

Het is immers vandaag eiland-dag, en dat is geen bijna grap! Zo namen de verenigde staten op deze dag de Maagden Eilanden over van Denemarken, voor maar 25 miljoen dollar! En het is fijn om foto’s uit het eigen plakboek te kunnen plaatsen als het over deze eilanden gaat!

SAM_2390

SAM_2417

SAM_2424

Ook is het vandaag de dag dat Malta een autonoom eiland werd. Vandaag trokken de laatste Britse troepen weg van het eiland. Ook voor de Nederlandse eilanden is vandaag een memorabele dag. De Zuiderzeeraad werd opgericht en benoemde Cornelis Lely als zijn eerste voorzitter. Helaas betekende dat voor enkele Nederlandse eilanden het einde. We praten hier over de Idylische eilanden Wieringen, Schokland en Urk, die nu een treurig onderdeel zijn van het Nederlandse polderland.

Dat lot gun je geen enkel eiland.. Laten we daarom genieten van de eilanden die we nog hebben!

paradijs eiland bora bora

island

surfer-girl

liggen strand

En daarom ben ik altijd zo jaloers geweest op die smerige Ovide!

30 maart: de ergste maandag

the-return-of-monday

De maandag is terug, enger dan ooit! Maandag is natuurlijk al de minste populaire dag van de week, altijd weer het dieptepunt na een fantastisch weekend. Een beetje het thuiskomen van een vakantie die veel te snel ten einde kwam, dat idee.

Maar deze maandag is wel de ergste, de maandag nadat de klok een uur vooruit gaat. Bah, nu kwam ik helemaal moeilijk mijn bed uit.

slaap

Maar toch hebben we de verschikking doorstaan en alleen dat maakt vandaag al een succes! De zwaarste dag van het jaar kan de pret niet drukken, het wordt vandaag beter dan ooit! Eerst even een bakje koffie en we zijn weer het baasje!

maandag koffie

En er is weer genoeg moois om bij stil te staan vandaag, maar ik blijf graag even genieten in het moment. Het ontspannen koffie moment verdiend ontspannen muziek. En mijn favoriete ontspannen muziek tijger is toevallig vandaag jarig, dus ze zingt graag voor ons!

En het volgende bakkie pleur, (vandaag moet ik echt wel meerdere malen het zwarte goud aanboren) drink ik uit mijn favoriete mok! Mijn Eric Clapton mok!

clapton koffie

Want ook deze koning is vandaag jarig!

Vandaag is zo slecht nog niet! Denk ik, terwijl ik mijn derde koffie inschenk.

Stiekem denk ik ook nog even terug aan gister!

Ik krijg er geen genoeg van!

29 Maart: Formule 1 is terug!

maleisie resultaten gp

Dit zien we graag! Een Nederlander die in de punten rijdt tijdens de Formule 1, met kleine Max erbij, is dat nog maar vijf landgenoten gelukt. En we hebben er alweer een tijdje op moeten wachten, de laatste keer is alweer 10 jaar terug. Toen was het onze vriend Christijan Albers die de Nederlandse trots hooghield.

Max Verstappen

En ik moet eerlijk toegeven, het is alweer tijden terug dat ik echt voor de Formule 1 ging zitten. Mijn hoogtijdagen van de Formule 1 waren toch wel tijdens de prachtige gevechten tussen Michael Schumacher en Mika Hakkinen.

Met dit toch wel als één van de fijnere hoogte punten, dat ik altijd Mclaren voorstander was. Toch frapant hoe dat er door de jaren heen helemaal bij ingezakt was en hoe de liefde, door Nederlands succes zo snel weer aanwakkert. Ben ik dan een typsiche successupporter te noemen? Op dit moment zeker, maar ik hoop dat de hele autosport mijn hart weer kan veroveren.

Aan Max zal het voorlopig niet liggen!

Wat zal het mooi zijn als hij uitgroeid tot één van deze helden!

schumacher hakkinen

28 Maart: Ligfietsen!

bicycle-helmet

 

Draag altijd een helm als je gaat fietsen, dat is wat ze zeggen. Ik was het niet van plan, we blijven bezig. Gelukkig is het verkeer in Nederland ook wel redelijk ingesteld op fietsers en lopen we relatief weinig risico. Toch blijven er altijd ligfietsen, de krengen die je over het hoofd blijf zien.

Ik wil ze verder niet persoonlijk aanvallen, ik denk dat God ze al genoeg straft. Neem dit weekend, de landelijke ligfiets dagen, en kijk nu eens naar buiten. Inderdaad, het is ze ook niet gegund.

Gewone fietsen zijn sowieso toffer!

fiets1 fiets2 fiets3

En we blijven koppelen, want zo’n meisje die uitkijkt over zee brengt mijn obsessie weer naar boven!

Surfergirls!

Op fietsen dan wel!

fiets4 fiets5

Prettig weekend!

25 maart: Jarigen troef

We richten ons vandaag weer even kort op een aantal jarigen.

We beginnen met Patty Brard, waarover ik weinig goeds kan vertellen. Toch doet dit filmpje mij altijd weer lachen!

En ook onze Hans, Kazan wel te verstaan. De goochelaar die wel van een feestje houdt!

hans kazan feestje

En natuurlijk ook van een goed boek!

hans boek

En dan is vandaag ook nog Elton John jarig! En ik kan die ouwe nicht toch wel erg waarderen! Hij heeft stiekem toch best veel fijne nummers geschreven. De fijnste blijft toch Rocket man. En ik weet niet waarom, maar toen ze dat nummer gebruikte als begeleiding van de slot aflevering van seizoen 3 van Californication, kon mijn geluk niet op.

24 Maart: De Ruyter!

Ik heb de hele film niet gezien, dus kan er nog niets boeiends over zeggen. Feit is dat deze zeeheld alle eer en lof toe komt. Ik hoop daarom ook dat de film een pareltje is, dat verdient onze Michiel!

De verhalen die ik heb gehoord zijn gelukkig goed!

Vandaag heb ik al genoeg over gisteren geschreven, ik heb dorst gekregen. Gelukkig heb ik nog wat zakgeld gevonden in een oude sok!

100 euro

Proost!

Logisch gevolg én bier

Het is eigenlijk heel simpel. Alles, écht alles, is met elkaar verbonden! En daarom is dus ook alles verbonden met Bier!

Wat een feest!

juichen om bier

De stap van Guus Meeuwis zijn verjaardag naar bier is natuurlijk een kleine, maar toch noem ik hem graag. Want zo doet het verjaardagsfeestje van Guus Meeuwis mij weer denken aan deze helden, Guus en Meeuwis.

Die mij op hun beurt weer doen denken aan Willem Kanon!

Wat een nostalgische vreugde!

23 maart: Wat vierden we gister

Soms heb je van die drukke dagen en moet ik tot mijn grote spijt het schrijven hier een dagje overslaan. Toch zit ik er geen seconde over in dat men zonder mijn werk hier er alsnog een fijne dag van maakt. Ik heb me in ieder geval heerlijk vermaakt!

terug kijken

En het liefst leef ik met de dag, geniet ik van het nu, maar af en toe kan het geen kwaad even terug te kijken! Zoals het ook altijd fijn is als Charlize even over haar schouder terug kijkt om zwoel naar ons te kijken!

charlize theron kijkt terug

Maar gisteren dus, wat we ook gevierd hebben. We konden ook de verjaardag van de lift vieren!

lift

Gelukkig hebben we altijd onze Franse Koning Rémi Gaillard die het beste gebruikt maakt van het takelbakkie! Held.

2CV

Daarnaast was het ook de verjaardag van deze legendarische bak! De 2CV oftewel de lelijke eend! En dat auto’s en vrouwen goed samen gaan, dat mag geen nieuws zijn. Maar dat dit zelfs geldt voor het lelijke eendje, daar sta ik van te kijken. Ze gaan zelfs heel goed samen!

2cv girl

2cv girls

lelijke eend

sexy2c10

Maar de echte reden voor feest gister en natuurlijk de reden dat ik afwezig was, was de verjaardag van het enige goede uit Brabant, Guusje Meeuwis!

En daar past maar één nummer bij!

22 Maart: Zondag

Soms heb je van die dagen, voornamelijk in het weekend, die zijn zo volgeboekt, je komt nergens aan toe. Toch wil ik niemand teleurstellen op deze mooie zondag. Het is immers toch de dag die is vernoemd naar dat mooie ding waar we allemaal van houden!

En wat scheen hij vandaag weer lekker!

zon bier

 

En eigenlijk stelt hij helemaal niets voor, die grote bal met lava.. Ik wist het wel, maar toch sta ik altijd versteld van de verhoudingen in de ruimte om ons heen!

1

2

3

 

En hoewel ze gigantisch in omvang zijn, kan geen enkele van die ballen lava tippen aan ons eigen zonnetje! Want wees eerlijk, ons zonnetje brengt wonderen!

zon

Ik heb de lentekriebels in ieder geval te pakken! En dat dankzij het kleine zonnetje! Antares zou het nooit voor elkaar krijgen in ieder geval!

21 Maart: NLdoet

Je hebt het vast wel gehoord, Nederland doet. En Nederland doet het vandaag! Pak op die kwast, pak op die bezem! We steken de handen vrijwillig met zijn allen uit de mouwen! En we doen het nu!

nldoet

Probleem is altijd dat wanneer ik de handen uit de mouwen steek, dat dan vanzelf de aap uit de mouw komt. Die aap die er altijd zit en die we allemaal kennen. Het is namelijk het menselijk brein in het weekend:

aap klappen

Hoewel het voor mij eigenlijk dag en nacht op deze manier functioneert, maar dat terzijde. Het is weekenden dan wilt het aapje maar één ding! Bier!zaterdag aap

aap bier

Dus inderdaad mensen! Steek de handen uit de mouwen! Laat maar tevoorschijn komen die aap en vier het weekend! Nederland doet! Nederland doet wat hij wil! En Nederland doet het nu!

Proost!

lets-do-it