30 april: Het blijft Oranje!

oranje touristen

Met alle goede bedoelingen zijn ze overal te zien vandaag, liefhebbers van Oranje. En natuurlijk vallen ze op, in zo’n pestpokke kleur als oranje eigenlijk is. En hoe goed hun bedoelingen wel niet zijn, overal worden ze belachelijk gemaakt.

Onbegrip, het leidt vaak tot vervelende situaties.

verdrietige oranje supporter

Tuurlijk zijn deze Oranje geklede clowns niet gek. Tuurlijk snappen zij ook wel dat Koninginnedag niet meer bestaat en dat het feest tegenwoordig een paar dagen eerder gevierd wordt!

Het zijn liefhebbers van Oranje! Niet van het Koningshuis!

Het grootste verdriet komt waarschijnlijk alleen niet van het feit dat ze de hele dag belachelijk worden gemaakt. Het grootste verdriet is waarschijnlijk de desillusie, al die jaren dachten ze dat iedereen op 30 April met hun mee vierden.

Ze bleken zwaar in de minderheid te zijn..

huilen om oranje

Maar toch weerhoudt dit alles ze er niet van om vandaag toch weer vol trots de straat op te gaan, gehuld in hun mooiste Oranje!

Het is namelijk precies 110 jaar terug dat het Nederlands Elftal zijn eerste interland speelde. En wat voor één, een 4-1 overwinning tegen de Belgen!

En dát, beste mensen, dát vieren zij vandaag!

En wij zijn de moeilijkste niet, wij vieren vrolijk mee!

oranje verliefd

29 April: Niet lullen maar dansen

De Nederlandse man is niet zo’n danser. Liever staan wij vrolijk met een biertje in ons hand te chillen. Maar vandaag is een uitzondering. Het is vandaag namelijk de internationale dag van de dans.

Internationaal ja, want elke man ter wereld staat liever met een biertje in zijn hand! Gelukkig is daar wat op gevonden!

dansen met bier

 Beter bestaat er niet!

Maar ik begrijp het, soms wilt men meer. En waar een wil is, is een weg. Maar de gemiddelde man, kan ik me zo voorstellen, loopt dat tegen het oude probleem op. Ik kan niet dansen.

Willen is namelijk één, kunnen is twee. Gelukkig is daar vanuit Zweden onze grote vriend Leroy. Hij leert ons graag ‘stampa’, en ik kan u wel vertellen, meer dansbewegingen heeft een gemiddelde man niet nodig.

 Eigenlijk is enkel de ‘tjernobyl barnet spelar pingpong’ genoeg om de show te stelen op de dansvloer. Tsjernobyl, trouwens alweer 29 jaar terug, afgelopen zondag. Helaas werd ik afgeleid het weekend, zoals allen inmiddels bekend.

Maar voor degene die het nog iets uitgebreider willen aanpakken, dit klassiekertje bevat ongeveer alles wel!

Dus mensen, pluk de dag en geniet ervan!

carlton dance neger kip dans

russische bier dans

Mijn alltime favoriet blijft toch wel deze:

jazz handen

De jazzy hands!

28 April: 28 April

jessica alba hi

Hoi ik ben Jessica en omdat ik vandaag jarig bent werd ik afgelopen weekend verrast door de man achter watvierenwevandaag.nl.

jessica-alba

We gingen lekker naar het strand.

jessica alba koningsdag

En natuurlijk hebben we koningsdag gevierd! Want een biertje moet er wel gedronken worden op die ouwe Wim Lex! Een van biertjes drinken houdt deze tijger wel!

Ik houdt watvierenwevandaag nog mooi één dagje voor mezelf! Morgen is jullie favoriete feestvierder weer terug. Als ik hem niet helemaal uitgeput hebt natuurlijk…

24 april: Oldschool friday!

Het is 24 april, de dag dat 97 jaar terug de SGP werd opgericht. En ik kan het niet helpen, maar een SGP feestje, dat roept bij mij maar één beeld op..

amish sgp

Misschien niet helemaal terecht, maar fuck it, het is vrijdag! Dus laat ze bij de SGP vandaag maar lekker de beest uithangen, want diep van binnen zijn we allemaal party animals!

party animal

 Het doet me denken aan een pareltje uit de goede oude tijd!

23 April: Shakespeare

Op de 23e van April is er maar één man die gevierd mag worden. En niet zomaar eentje wat dat betreft. Het is de grootste dichter allertijden die deze mooie dag zich heeft toegeëigend. Want zo was het niet alleen zijn verjaardag, op 53 jarige leeftijd besloot hij er ook maar zijn sterfdag van te maken. Het heeft wel wat poëtisch..

shakespeare baas

Ik hoef natuurlijk niemand uit te leggen wie deze fantastische man is. Ik kan enkel iedereen aanraden zijn werk te lezen. Het is een stukje van de opvoeding, maar het viel mij in zekere zin zelfs alles mee. Ik heb genoten!

En dan te bedenken dat deze held 3.000 woorden heeft geïntroduceerd in de Engelse taal! Zo kan ik het ook natuurlijk.

Houtstap.

Flestam.

Bierdorst.

Bierdorst heb ik trouwens altijd. Weet niet, maar lijkt me niet dat zo’n veel voorkomend principe nog niet bestaat als woord.

Anders introduceer ik hem bij deze!

vrouw bierdorst

Daar krijg ik dorst van!

Ook Roy Orbison is vandaag jarig, de held met de bril! Hij maakte in zijn leven fantastische muziek. Ik deel graag Blue Bayou vandaag. Het doet mij ook dromen over prachtige stranden, surfende vrouwen en een lekker zonnetje.

But soft, what light through yonder window breaks?
It is the east, and Juliet is the sun.
Arise, fair sun, and kill the envious moon,
Who is already sick and pale with grief
That thou, her maid, art far more fair than she.

Oh kijk, daar zal je d’r net hebben!

surfer girl

Maar terug nog even naar Roy. Zie dit. Daar zijn geen woorden voor nodig.

roy orb

Amen.

21 april: De buik

Koester je lichaam, het is je tempel.

regilio

My body, my temple, je kent het wel. Wijze woorden van Regilio!

En zo is het wel, je moet je lichaam goed behandelen. Elke dag goed bijtanken enzo. Gelukkig heb ik daar een heel handig metertje voor, dan kan ik goed in de gaten houden of de tank nog vol zit. Ook begint het systeem gewoon te piepen als de tank leeg raakt, dus ik hoef me nergens druk om te maken!

bier tank

Alles wat door het lichaam gaat, gaat door de buik. En de mijne staat te springen van vreugde wanneer er bier en alcohol doorheen stromen. Toch is hij niet zo gek op zoetigheid.

Daarom zijn verjaardagen, van die zoetigheid verjaardagen, waar je vol wordt gepropt met gebak, altijd zo kut. Op kantoor was er soms bijna elke dag wel iemand die gebak trakteerde.. Kom dan gewoon met een rondje pils!

Maarja, dat ben ik.

Iggy Pop, we kennen hem allemaal, heeft het zelfde probleem. Zijn buik wordt van sommige dingen ook niet vrolijk. Hij heeft alleen niet zo’n handig metertje voor sommige zaken, zijn buik heeft gewoon een uitdrukking. Aan zijn gezicht kan je zien hoe tevreden hij is.

iggy pop buik

Daar is al een tijdje geen pils doorheen gestroomd denk ik zo. Hopelijk voor Iggy, kan hij vandaag op zijn 68ste verjaardag, zijn buik weer een beetje verwennen en de boel eens even lekker doorsmeren!

Want met een verrotte motor, gaat Iggy de 69 niet halen.

stukke motor

19 april: Vrouwen

kate hudson

Wat is er fijner dan een zondagochtend? Wat is er fijner dan een lachende vrouw? Wat is er fijner dan een lachende vrouw op zondagochtend?

Zeker als die vrouw, Kate Hudson, vandaag jarig is! Net als onze tennistijger Maria Sharapova!

Maria Sharapova

Hoewel zij toch nog de tennistijger Anna Kournikova heeft kunnen doen vergeten.. Maar dat is haar vergeven.

Voor vrouwen in de sport is het sowieso een memorabele dag. 19 April 1967, de dag dat Kathrine Switzer de eerste vrouw wordt die met een rugnummer meeloopt in de befaamde Boston Marathon. Zij wordt vervolgens hardhandig door officials verwijderd, die waren daar niet van gediend.

gekkie

Omdat ze het inschrijfformulier had ondertekend met K.V. Switser was het de organisatie eerst niet opgevallen. Je ziet duidelijk de frustratie op het gezicht van deze fijne organisator.

Wat een bekrompenheid, en dat nog niet eens 50 jaar terug.. Gelukkig waren er toen al genoeg mannen die wel helder konden nadenken!

Switzer_Boston

Kathrine werd in bescherming genomen en kon de race uitlopen. Onvoorspelbaar dat de wereld zo scheef was dat zulke dingen een issue waren. Ook onvoorspelbaar hoe het feminisme in sommige aspecten zo hard is doorgeslagen.

Toch bewijst dit voorval, dat er flink actie nodig was destijds!

Kathrine liep de marathon uit en werd een heldin. Ze was echter niet de eerste. Het jaar daarvoor was het Bobbi Gibb die hem al uitliep, dat was echter ‘illigaal’. Ze had geen rugnummer, maar dat maakt haar niet de mindere heldin!

Bobbi Gibb Boston

bobbi gibb