9 Juli: Donkey Kong!

donkey kongAls dit geen nostalgische gevoelens oproept dan kunt u beter vertrekken! We praten 9 Juli 1981, de dag dat Donkey Kong uitkwam op de Nintendo.

En men wist het misschien nog niet, maar het zijn dus biervaten die deze gekke aap sindsdien naar beneden aan het gooien is. Want Donkey Kong is de beroerdste niet en weet dat Mario een grote dorst moet hebben.

Mario is echter een gezelligheidsdrinker en wilt dus zo snel mogelijk naar boven, zodat ze samen kunnen genieten. Wat natuurlijk elke keer lukt!

mario en donkey kong bier

Wat er drie jaar later gebeurde probeer ik nog steeds een plekje te geven, maar ik weet niet zo goed hoe. Je kan zeggen over Duitsers wat je wilt, maar ze snappen bier. Ze ademen bier, alles is bier. En het is pas sinds 9 Juli 1984 dat ze erkennen dat alle uilenzeik van over de grens ook bier genoemd mag worden.

In Duitsland gold namelijk de strenge Reinheitsgebot des bieres, de oudste warenwet ter wereld (stammend uit 1516). Dit maakte de mogelijkheid om bier te exporteren naar Duitsland erg lastig. Dus de EU stak daar een stokje voor, uiteraard.

Maar laten we eerlijk zijn, bier exporteren naar Duitsland, dat is toch hetzelfde als water naar de zee dragen?

heineken in duitsland

Alhoewel, zo slecht gaat het Heineken niet af daar in Duitsland..

8 juli: Aliens!

We praten 8 juli 1947.

Roswell Daily Record Juli 8 1947

Het Roswell incident. Een vliegende schotel is geland in het kleine plaatje Roswell en met behulp van het leger veilig geborgen.

Uiteraard was dit binnen de kortste keren wereldnieuws. En daar had men net geen zin in. Een dag later kwam het bericht dat het enkel ging om een ‘weerballon’. toch bleef het mysterie leven en jaren later doken er opnieuw getuigen verklaringen op, het was toch echt een vliegende schotel!

Officiele bronnen hebben hun statement inmiddels tig keer bijgesteld, van een grote spionage ballon, naar een cockpitdummy met etalage poppen in 2006?

Wat is dat nu weer voor onzin?

Er is meer aan het handje!

Lees dit stuk uit 1950, paar jaar terug vrijgegeven door de FBI maar eens: https://vault.fbi.gov/hottel_guy

alien bier

Hoe dan ook, de ondernemers in Roswell plukken er al jaren de vruchten van!

Fried chicken day!

Damn alsof het met al die kusjes nog niet genoeg was!

fried chicken

Ik weet wel wie daar extra blij mee is!

fried chicken dag

Maar laten we eerlijk wezen, Fried Chicken is niet alleen voor de gekleurde medemens. Stiekem zijn wij blanke broeders er net zo gek op!

fried chicken held

 

kippen kus

 Over de camkiss gesproken..

En geen dag te gek, geen product te dwaas of er is bier van te krijgen!

fried chicken bier

FRIED CHICKEN BEER!
Daar hoort alleen nog een watermeloen bij!

Maar 6 Juli is eigenlijk maar in één plaatje weer te geven:

beste combi 6 juli

6 Juli: Zoenen!

Hoera Kate Nash is jarig vandaag! Dus die fijne tijger krijgt van ons natuurlijk een heerlijke dikke pakkerd!

kate nash

Maar zo is het natuurlijk elke dag wel iemand zijn verjaardag, dus speciaal is dat niet. Speciaal is wel dat het vandaag officeel de dag van de zoen is!

En dat mag gevierd worden!

Wat zeg ik, dat moet gevierd worden!

kusje

smurfen kusje

scarlett johansson kusje

Griekenland

Hopelijk denkt men in Griekenland vandaag nog even terug aan 11 jaar geleden. Toen ze, met walgelijk voetbal, zwaar onverwachts Europees Kampioen werden.

griekenland nog blij

Morgen is het gedaan met de Griekse pret..

Mythos

Yamas!

4 juli: Vrijheid!

 4 Juli, fouth of July, Independence Day, vrijheid, onafhankelijkheid. Allemaal leuk en aardig daar aan de andere kant van de oceaan, maar voor ons betekent 4 juli natuurlijk maar één ding.

DENNIS BERGKAMP!

Do I need to say more.

Dat is pas echte vrijheid, bevrijding voor de echte hollander in mij. Ik begin spontaan te zingen.

Toch is er nog een klein sprongetje naar Amerika die ik wil maken. Ze vieren het ondertekenen van de Onafhankelijkheidsverklaring alweer 239 jaar geleden. De eerste president George Washington was daar niet bij trouwens. Wel zijn opvolgers, John Adams en Thomas Jefferson, de tweede en derde persident van de Verenigde Staten.

Waar het omgaat is dat deze twee laatst genoemden beide besloten om precies 50 jaar later, op 4 Juli 1826 hun laatste adem uit te blazen. Ik stond er van te kijken. En die blijde wijsheid wilde ik u allen niet ontnemen.

Onze vriend John Adams heeft zelfs nog een tijdje in Nederland gewoond. Aan de Keizersgracht op nummer 529.

Keizersgracht 529 john adams

Hij was uit op een lening en het sluiten van een verbond. Maar echt fan van de Hollanders kon hij niet worden. Ik citeer:  “De beraadslagingen van dit volk zijn de meest ondoorgrondelijke die ik ooit heb meegemaakt”

Volgens Wikipedia: Hij zag de Hollanders niet langer als een ‘voorbeeld voor de wereld’, maar ontwaarde overal ‘kleinheid’ die voortkwam uit ‘de preoccupatie met stuivers en centen die het hele volk doordesemt’.

Zuinige Hollanders, en we zijn er trots op!

3 Juli: Het is warm

warm he

Ja mensen het is warm. Zomer noemen we dat. En ook al kwam het onverwachts, we moeten niet net doen alsof we nog nooit zoiets hebben meegemaakt. Nee we moeten ook niet zeuren. We moeten het vieren!

Eindelijk! Mooi weer! Iedereen is vrolijk (ookal lopen ze te zuchten en te kreunen), ja dit is de tijd om te leven! Vrouwen lopen er op hun best bij, heerlijk!

afkoelen

Wel grappig dat ik nog een foto van oma tegen kwam, in 1969 was het namelijk ook warm. En tijdens het concert van de Rolling Stones zocht deze dame maar even verkoeling in het water.

Oud tijgertje hoor!

afkoelen toen

Anyhow, het blijft warm en van al die vrouwen krijg ik het niet minder koud. Trek maar uit die kleren, die hebben we helemaal niet nodig.

trek maar uit

Gelukkig is het bier nog koud!

gelukkig is het bier nog koud