21 augustus: Dag van de schoonheid

mona-lisa-ii-john-silver

Het kutje van Lisa, het klinkt erg bot, maar zo is het eigenlijk letterlijk vertaald. Gekke Italianen. Ze noemen het schilderij dan ook wel La Gioconda. En het kreng is al meer dan 500 jaar oud!

En zo’n 100 jaar geleden werd het, precies op deze mooie dag, gestolen uit het Louvre. Door een Italiaanse werknemer nog wel, de heer Vicenzo Peruggia. En het mooiste van het verhaal is nog wel dat hij er nooit voor gearresteerd is. Toen hij twee jaar later probeerde om het schilderij te verkopen, viel hij snel door de mand. Maar het Italiaanse gerechtshof kon zijn Patriotische daad eigenlijk wel waarderen. Hij kreeg voorwaardelijk!

Daar mag op gedronken worden!

mona lisa bier

Een andere schoonheid werd precies op deze dag de nieuwste staat van de Verenigde Staten. Het prachtige eiland Hawaï, welke eerder al geannexeerd was, maar als Amerikaans Territorium door het leven ging.

Kalalua

En ik weet wel welke jarige job ik mee neem!

alizee-001

alizee

alizee gif

19 Augustus: Wie is de baas

Altijd leuk die jarigen, zeker vandaag! Want er zijn toch weer twee helden die een dagje ouder worden!

De eerste is Bill, onze fijne president die zichzelf door de jaren heen toch een aardige cultheld heeft gemaakt.

Ik ga er niet over beginnen, we weten het wel.

clinton baas

Gelukkig weet hij zelf ook dat het een baas is. En daarom drink ik er vandaag graag eentje met hem mee!

Vaclav Havel;William J. Clinton;Madeleine K. Albright

 Zolang we in 2016 maar niet met een tweede Clinton zitten opgescheept…

Hillary Rodham Clintin

Maar de allergrootste baas die vandaag zijn verjaardag viert is toch wel Marco! Italiaanser kan je ze op de voetbalvelden niet treffen, wat een breker, wat een baas!

Materazzi

 Deze foto spreekt toch ook voor zichzelf, net alsof de maffia zelf is gearriveerd.

materazzi

 Kijk wat een baas!

Inter Milan's Materazzi and Rui Costa of AC Milan wait on the pitch during their Champions League soccer match in Milan

En nog een allemans vriend ook!

kopstootje

Daar drinken we een kopstootje op!

kopstoot

En als je niet zo van de verjaardagen bent, geen probleem! Er is vandaag nog veel meer te vieren! Het is namelijk ook onafhankelijkheidsdag in Afghanistan!

afghaanse onafhankelijkheid

 

Dat wordt knallen!

17 Augustus: Woodstock

 Sint-Juttemis, de dag die nooit komt. En toch is hij vandaag gekomen! Want het is toch echt op 17 Augustus dat we Sint-Juttemis vieren!

Dat deze dag nooit zou komen, dat komt door de laffe uitspraak ‘Als met Sint-Juttemis de kalveren op het ijs dansen’. Super kinderachtig en flauw natuurlijk, zo midden in de zomer. En ons wordt bijna een feestje door de neus geboord.

En dat 17 Augustus voor mij nog altijd de allermooiste dag ooit is!

woodstock

Ik weet het nog als de dag van gister, ookal is het alweer 46 jaar geleden.. We gingen helemaal los op Woodstock! Wat vliegt de tijd toch voorbij!

17 Augustus, na bijgekomen te zijn van de wilde twee dagen die er aan vooraf gingen, maakten we ons klaar voor de laatste dag van feest, vrede en liefde! Dat we uiteindelijk doorgingen tot 11 uur in de ochtend de volgende dag, maakt voor mij nog altijd 17 Augustus de laatste dag van het feest.

En wat een dag! Blood, Sweat and Tears, Country Joe and the fish, Joe Cocker, Crosby, Stills, Nash & Young en natuurlijk het allerbeste voor het laatst, Jimi Hendrix!

Dat waren nog eens tijden!

Young couple relaxing during Woodstock M

woodstock meisje

11 augustus: Escape from Alcatraz Brewing

Vandaag is het 81 jaar geleden dat de legendarische gevangenis Alcatraz in gebruik werd genomen. En hoewel er nooit iemand ´officieel´ is ontsnapt, weten wij wel beter.

We kennen immers allemaal de film klassieker Escape from Alcatraz wel. En die is gebasseerd op een waar gebeurt verhaal. Men zegt dat de drie helden zijn verzopen, maar dat is te makkelijk. Ze hebben het gewoon heel goed gedaan en zijn nooit gepakt.

Het is niet zo gek dat de gevangenis een jaar later zijn deuren sloot.

Alcatraz

Soms denk je, houdt het een keer op? Nee, dat houdt het nooit!
Natuurlijk is er ook voor deze heugelijke dag en heerlijk biertje op de markt gebracht!

alcatraz bier

Uit zo´n brouwerij wilt niemand ontsnappen!

Zet mij maar vast!

gevangenis

7 Augustus: Bruce Dickinson

Als ik zeg Iron Maiden, denk je gelijk aan Bruce Dickinson, de held die goed is in alles, maar onder tussen ook nog zingt in deze band. Maar toch zijn de Ijzeren Maagden niet altijd verbonden geweest met deze Bruce. De eerste twee jaar was het nog Paul Di’Anno die zong. Maar toen Iron Maiden in 1981 zonder zanger kwamen te zitten, moest het beginnende metal bandje toch druk op zoek.

En toen kwam deze binnen! En de zoektocht was over!

En dat hebben we geweten, wat is Iron Maiden aan de hand van Bruce uitgegroeid tot een wereldband!

Iron_Maiden

Het is vandaag immers de verjaardag van Bruce Dickinson!

Die naast zanger, ook nog presentator, boeing piloot, auteur, acteur, marketing director en doctor honoris causa in de muziekwetenschappen is! Baas dus!

Run to the Pils! Op de verjaardag van zo’n baas moet gedronken worden!

5 augustus: Sterke arm

Was het gister Louis, vandaag is het de grote dag van Neil! Neil inderdaad, je kent hem wel. De grondlegger van de moonwalk!

Neil Armstrong

michael-jackson-moonwalk

 En dat heugelijke feit kunnen we maar op één manier vieren!

moonwalk bier

Mocht je je nog afvragen welke film je vanavond kijken moet?

braveheart

Braveheart natuurlijk!

Het is vandaag precies 710 jaar terug dat onze Schotse held William Wallaca gevangen werd genomen door die smerige Engelsen.

They may take our lives, but they’ll never take our freedom!

4 augustus: Zo mooi

Louis wist het al, ik wist het al, en jij waarschijnlijk ook wel. Het is een mooie wereld! Elke dag worden we er weer aan herinnerd als we om ons heen kijken. Maar het leek me leuk om er vandaag even extra bij stil te staan, het is immers de verjaardag van Ome Armstrong (niet te verwarren met zijn naamgenoten trouwens).

armstrongs

Het was de prachtige zomer van 1901, een nieuwe held was geboren!  En speciaal voor onze Louis heb ik mijn vriend Barrie zo ver gekregen om een speciale serenade op te voeren op zijn bier trompet.

bier trompet

Laten we vandaag allemaal zijn goede voorbeeld volgen!

En voor de mensen die nog twijfelen aan deze mooie wereld; vandaag is ook de dag dat de Amerikanen de Maagden Eilanden overnamen van Denemarken, voor het schijntje van 25 miljoen dollar.

En een bezoek aan dit fijne eiland zal alle twijfels wegnemen. Gelukkig kan ik ook voor deze fijne plek een greep doen uit mijn eigen collectie.

SAM_2390

SAM_2396

En natuurlijk zijn de plaatjes uit het reisbureau mooier. Maar wat was die zee daar prachtig blauw en wat is dat eiland overal prachtig groen. Hoewel het natuurlijk wegvalt tegen het prachtige groen van mijn Presidente..

Is trek er nog één open, zet Louis aan, sluit mijn ogen en ga nog even terug!

3 Augustus: Zomer bank

meisje op  een bank

 De eerste maandag van de maand Augustus.

Een zomer bank.

Het zal aan mij liggen, maar ik krijg dat zulke plaatjes in mijn hoofd.

meisje bank 2

meisje bank

Lekker zomers. Godzijdank, eindelijk is het weer eens zomer! En ookal wordt je deze dagen van het strand gejaagd door de eeuwige plaaggeest, de plaagalg, we blijven gewoon in de stemming!

Maar toch, aan al het goede komt een einde. Voor de één iets eerder als voor de ander. Schotse en Ierse zomers duren in ieder geval niet lang.

 ierse zomer

En daarom is het daar vandaag een nationale feestdag. Summer Bank Holliday. De zomer is weer aan zijn einde gekomen. En je moet mooie dingen altijd op een mooie manier afsluiten.

Dus waarom geen feestdag en een lekker ouderwets lang weekend!
Zo gek zijn ze daar helemaal niet!

ierse zomer warme regen

En ik hoef niemand te vertellen hoe je Iers moet worden!

Ik ben ier

Komt dat zomerse bankje morgen nog een keer van pas!

iers bankje