Wounded knee

We’re all wounded at wounded knee. Het is een pijnlijk stukje, wederom Amerikaanse, geschiedenis. Op 29 december 1890 vond een gigantische slachtpartij van indianen plaats. Allemaal vanwege een misverstand. Een dove indiaan stond, verrassend, zijn geweer niet af toen hem dat werd gevraagd. Dit werd gezien als verzet.

Het was gelukkig het einde van het geweld tegen de originele inwoners van het continent. Hoewel ze nog lange tijd dwars gezeten werden.

De komende beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

indianen geen bier 2

indianen geen bier 3

indianen geen bier

indianen geen bier 4

Dit is wel de ergste vorm van racisme die ik ooit heb mogen aanschouwen.. Laten we op deze zwarte dag maar even stilstaan bij het leed van onze veerdragende vrienden. Gelukkig hebben ze het in deze dagen een stuk beter voor elkaar.

Proost Ugh.

indian-river

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *